Λεπτομέρειες προγράμματοςΠρόγραμμα Workshop
- Χειροτεχνίες
- Εργαστήριο Γης
- Αργαλειός
- Μελισσοκομία
- Μαγειρείο
- Λαχανόκηπος
- Σχολειό
- Καφέ Παραγωγής
- Καφέ Μεταποίησης
- Καφέ Χειροτεχνίας
- Stage & Πίστα
ΚΥΡΙΑΚΗ
Αξιόκερσα - Νίκος Τσομπάνογλου, Καλλιεργητής και Φιλόσοφος
Φυσική καλλιέργεια & διατροφική αυτάρκεια
Ο Νίκος Τσομπάνογλου είναι καλλιεργητής υπαίθριων εποχιακών κηπευτικών και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Από το 2010 έως το 2017 έχει εργαστεί σε φυσικά αγροκτήματα, σε δενδροκομικές βιολογικές καλλιέργειες καθώς επίσης και σε φυτώρια γενετικού υλικού στην Ελλάδα. Διαθέτει τα προϊόντα του σε ομάδες καταναλωτών (farm to fork), όπως επίσης και σε αγορές μικρής κλίμακας παραγωγών (Το μποστάνι - Δημοτική Αγορά Κυψέλης). Εργάζεται πειραματικά στη μέθοδο Fukuoka (Do Nothing Farming) και καλλιεργεί μέρος της παραγωγής του με τη δημιουργία σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους (seedballs). Χρησιμοποιεί σπόρους ανοιχτής επικονίασης και συλλέγει σπόρους άγριων φυτών για σπορά και αναπαραγωγή. Στην παρουσίαση «Φυσική καλλιέργεια & διατροφική αυτάρκεια» θα μιλήσουμε για την καλλιέργεια του εδάφους και όχι των φυτών, για το γενετικό υλικό (σπόροι στη σύγχρονη εποχή), για τη διατροφική αυτάρκεια αλλά και για το πόσο κοστίζει η τροφή μας. Θα αναφέρουμε ακόμα συγκριτικές μεθόδους παραγωγής της τροφής. Απώτερος στόχος της γεωργίας δεν είναι η καλλιέργεια των φυτών αλλά η καλλιέργεια και η τελειοποίηση των ανθρώπων.
Αξιόκερσα - Νίκος Τσομπάνογλου, Καλλιεργητής και Φιλόσοφος
Φυσική καλλιέργεια & διατροφική αυτάρκεια
Ο Νίκος Τσομπάνογλου είναι καλλιεργητής υπαίθριων εποχιακών κηπευτικών και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Από το 2010 έως το 2017 έχει εργαστεί σε φυσικά αγροκτήματα, σε δενδροκομικές βιολογικές καλλιέργειες καθώς επίσης και σε φυτώρια γενετικού υλικού στην Ελλάδα. Διαθέτει τα προϊόντα του σε ομάδες καταναλωτών (farm to fork), όπως επίσης και σε αγορές μικρής κλίμακας παραγωγών (Το μποστάνι - Δημοτική Αγορά Κυψέλης). Εργάζεται πειραματικά στη μέθοδο Fukuoka (Do Nothing Farming) και καλλιεργεί μέρος της παραγωγής του με τη δημιουργία σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους (seedballs). Χρησιμοποιεί σπόρους ανοιχτής επικονίασης και συλλέγει σπόρους άγριων φυτών για σπορά και αναπαραγωγή. Στην παρουσίαση «Φυσική καλλιέργεια & διατροφική αυτάρκεια» θα μιλήσουμε για την καλλιέργεια του εδάφους και όχι των φυτών, για το γενετικό υλικό (σπόροι στη σύγχρονη εποχή), για τη διατροφική αυτάρκεια αλλά και για το πόσο κοστίζει η τροφή μας. Θα αναφέρουμε ακόμα συγκριτικές μεθόδους παραγωγής της τροφής. Απώτερος στόχος της γεωργίας δεν είναι η καλλιέργεια των φυτών αλλά η καλλιέργεια και η τελειοποίηση των ανθρώπων.
Αξιόκερσα - Νίκος Τσομπάνογλου, Καλλιεργητής και Φιλόσοφος
Φυσική καλλιέργεια & διατροφική αυτάρκεια
Ο Νίκος Τσομπάνογλου είναι καλλιεργητής υπαίθριων εποχιακών κηπευτικών και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Από το 2010 έως το 2017 έχει εργαστεί σε φυσικά αγροκτήματα, σε δενδροκομικές βιολογικές καλλιέργειες καθώς επίσης και σε φυτώρια γενετικού υλικού στην Ελλάδα. Διαθέτει τα προϊόντα του σε ομάδες καταναλωτών (farm to fork), όπως επίσης και σε αγορές μικρής κλίμακας παραγωγών (Το μποστάνι - Δημοτική Αγορά Κυψέλης). Εργάζεται πειραματικά στη μέθοδο Fukuoka (Do Nothing Farming) και καλλιεργεί μέρος της παραγωγής του με τη δημιουργία σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους (seedballs). Χρησιμοποιεί σπόρους ανοιχτής επικονίασης και συλλέγει σπόρους άγριων φυτών για σπορά και αναπαραγωγή. Στην παρουσίαση «Φυσική καλλιέργεια & διατροφική αυτάρκεια» θα μιλήσουμε για την καλλιέργεια του εδάφους και όχι των φυτών, για το γενετικό υλικό (σπόροι στη σύγχρονη εποχή), για τη διατροφική αυτάρκεια αλλά και για το πόσο κοστίζει η τροφή μας. Θα αναφέρουμε ακόμα συγκριτικές μεθόδους παραγωγής της τροφής. Απώτερος στόχος της γεωργίας δεν είναι η καλλιέργεια των φυτών αλλά η καλλιέργεια και η τελειοποίηση των ανθρώπων.
Αξιόκερσα - Νίκος Τσομπάνογλου, Καλλιεργητής και Φιλόσοφος
Φυσική καλλιέργεια & διατροφική αυτάρκεια
Ο Νίκος Τσομπάνογλου είναι καλλιεργητής υπαίθριων εποχιακών κηπευτικών και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Από το 2010 έως το 2017 έχει εργαστεί σε φυσικά αγροκτήματα, σε δενδροκομικές βιολογικές καλλιέργειες καθώς επίσης και σε φυτώρια γενετικού υλικού στην Ελλάδα. Διαθέτει τα προϊόντα του σε ομάδες καταναλωτών (farm to fork), όπως επίσης και σε αγορές μικρής κλίμακας παραγωγών (Το μποστάνι - Δημοτική Αγορά Κυψέλης). Εργάζεται πειραματικά στη μέθοδο Fukuoka (Do Nothing Farming) και καλλιεργεί μέρος της παραγωγής του με τη δημιουργία σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους (seedballs). Χρησιμοποιεί σπόρους ανοιχτής επικονίασης και συλλέγει σπόρους άγριων φυτών για σπορά και αναπαραγωγή. Στην παρουσίαση «Φυσική καλλιέργεια & διατροφική αυτάρκεια» θα μιλήσουμε για την καλλιέργεια του εδάφους και όχι των φυτών, για το γενετικό υλικό (σπόροι στη σύγχρονη εποχή), για τη διατροφική αυτάρκεια αλλά και για το πόσο κοστίζει η τροφή μας. Θα αναφέρουμε ακόμα συγκριτικές μεθόδους παραγωγής της τροφής. Απώτερος στόχος της γεωργίας δεν είναι η καλλιέργεια των φυτών αλλά η καλλιέργεια και η τελειοποίηση των ανθρώπων.
Αξιόκερσα - Νίκος Τσομπάνογλου, Καλλιεργητής και Φιλόσοφος
Seedballs: δημιουργία σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους
Ο Νίκος Τσομπάνογλου είναι καλλιεργητής υπαίθριων εποχιακών κηπευτικών και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Από το 2010 έως το 2017 έχει εργαστεί σε φυσικά αγροκτήματα, σε δενδροκομικές βιολογικές καλλιέργειες, καθώς επίσης και σε φυτώρια γενετικού υλικού στην Ελλάδα. Διαθέτει τα προϊόντα του σε ομάδες καταναλωτών (farm to fork), όπως επίσης και σε αγορές μικρής κλίμακας παραγωγών (Το μποστάνι - Δημοτική Αγορά Κυψέλης). Εργάζεται πειραματικά στη μέθοδο Fukuoka (Do Nothing Farming) και καλλιεργεί μέρος της παραγωγής του με τη δημιουργία σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους (seedballs). Χρησιμοποιεί σπόρους ανοιχτής επικονίασης και συλλέγει σπόρους άγριων φυτών για σπορά και αναπαραγωγή. Στο εργαστήρι θα δημιουργήσουμε με τους συμμετέχοντες σβόλους από αργιλόχωμα και σπόρους (seedballs), τους οποίους στο τέλος μπορούν να τους προμηθευτούν προκειμένου να τους σπείρουν κατά βούληση.
Αξιόκερσα - Νίκος Τσομπάνογλου, Καλλιεργητής και Φιλόσοφος
Seedballs: δημιουργία σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους
Ο Νίκος Τσομπάνογλου είναι καλλιεργητής υπαίθριων εποχιακών κηπευτικών και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Από το 2010 έως το 2017 έχει εργαστεί σε φυσικά αγροκτήματα, σε δενδροκομικές βιολογικές καλλιέργειες, καθώς επίσης και σε φυτώρια γενετικού υλικού στην Ελλάδα. Διαθέτει τα προϊόντα του σε ομάδες καταναλωτών (farm to fork), όπως επίσης και σε αγορές μικρής κλίμακας παραγωγών (Το μποστάνι - Δημοτική Αγορά Κυψέλης). Εργάζεται πειραματικά στη μέθοδο Fukuoka (Do Nothing Farming) και καλλιεργεί μέρος της παραγωγής του με τη δημιουργία σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους (seedballs). Χρησιμοποιεί σπόρους ανοιχτής επικονίασης και συλλέγει σπόρους άγριων φυτών για σπορά και αναπαραγωγή. Στο εργαστήρι θα δημιουργήσουμε με τους συμμετέχοντες σβόλους από αργιλόχωμα και σπόρους (seedballs), τους οποίους στο τέλος μπορούν να τους προμηθευτούν προκειμένου να τους σπείρουν κατά βούληση.
Αξιόκερσα - Νίκος Τσομπάνογλου, Καλλιεργητής και Φιλόσοφος
Φυσική καλλιέργεια & διατροφική αυτάρκεια
Ο Νίκος Τσομπάνογλου είναι καλλιεργητής υπαίθριων εποχιακών κηπευτικών και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Από το 2010 έως το 2017 έχει εργαστεί σε φυσικά αγροκτήματα, σε δενδροκομικές βιολογικές καλλιέργειες καθώς επίσης και σε φυτώρια γενετικού υλικού στην Ελλάδα. Διαθέτει τα προϊόντα του σε ομάδες καταναλωτών (farm to fork), όπως επίσης και σε αγορές μικρής κλίμακας παραγωγών (Το μποστάνι - Δημοτική Αγορά Κυψέλης). Εργάζεται πειραματικά στη μέθοδο Fukuoka (Do Nothing Farming) και καλλιεργεί μέρος της παραγωγής του με τη δημιουργία σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους (seedballs). Χρησιμοποιεί σπόρους ανοιχτής επικονίασης και συλλέγει σπόρους άγριων φυτών για σπορά και αναπαραγωγή. Στην παρουσίαση «Φυσική καλλιέργεια & διατροφική αυτάρκεια» θα μιλήσουμε για την καλλιέργεια του εδάφους και όχι των φυτών, για το γενετικό υλικό (σπόροι στη σύγχρονη εποχή), για τη διατροφική αυτάρκεια αλλά και για το πόσο κοστίζει η τροφή μας. Θα αναφέρουμε ακόμα συγκριτικές μεθόδους παραγωγής της τροφής. Απώτερος στόχος της γεωργίας δεν είναι η καλλιέργεια των φυτών αλλά η καλλιέργεια και η τελειοποίηση των ανθρώπων.
Αξιόκερσα - Νίκος Τσομπάνογλου, Καλλιεργητής και Φιλόσοφος
Φυσική καλλιέργεια & διατροφική αυτάρκεια
Ο Νίκος Τσομπάνογλου είναι καλλιεργητής υπαίθριων εποχιακών κηπευτικών και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Από το 2010 έως το 2017 έχει εργαστεί σε φυσικά αγροκτήματα, σε δενδροκομικές βιολογικές καλλιέργειες καθώς επίσης και σε φυτώρια γενετικού υλικού στην Ελλάδα. Διαθέτει τα προϊόντα του σε ομάδες καταναλωτών (farm to fork), όπως επίσης και σε αγορές μικρής κλίμακας παραγωγών (Το μποστάνι - Δημοτική Αγορά Κυψέλης). Εργάζεται πειραματικά στη μέθοδο Fukuoka (Do Nothing Farming) και καλλιεργεί μέρος της παραγωγής του με τη δημιουργία σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους (seedballs). Χρησιμοποιεί σπόρους ανοιχτής επικονίασης και συλλέγει σπόρους άγριων φυτών για σπορά και αναπαραγωγή. Στην παρουσίαση «Φυσική καλλιέργεια & διατροφική αυτάρκεια» θα μιλήσουμε για την καλλιέργεια του εδάφους και όχι των φυτών, για το γενετικό υλικό (σπόροι στη σύγχρονη εποχή), για τη διατροφική αυτάρκεια αλλά και για το πόσο κοστίζει η τροφή μας. Θα αναφέρουμε ακόμα συγκριτικές μεθόδους παραγωγής της τροφής. Απώτερος στόχος της γεωργίας δεν είναι η καλλιέργεια των φυτών αλλά η καλλιέργεια και η τελειοποίηση των ανθρώπων.
Αξιόκερσα - Νίκος Τσομπάνογλου, Καλλιεργητής και Φιλόσοφος
Φυσική καλλιέργεια & διατροφική αυτάρκεια
Ο Νίκος Τσομπάνογλου είναι καλλιεργητής υπαίθριων εποχιακών κηπευτικών και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Από το 2010 έως το 2017 έχει εργαστεί σε φυσικά αγροκτήματα, σε δενδροκομικές βιολογικές καλλιέργειες καθώς επίσης και σε φυτώρια γενετικού υλικού στην Ελλάδα. Διαθέτει τα προϊόντα του σε ομάδες καταναλωτών (farm to fork), όπως επίσης και σε αγορές μικρής κλίμακας παραγωγών (Το μποστάνι - Δημοτική Αγορά Κυψέλης). Εργάζεται πειραματικά στη μέθοδο Fukuoka (Do Nothing Farming) και καλλιεργεί μέρος της παραγωγής του με τη δημιουργία σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους (seedballs). Χρησιμοποιεί σπόρους ανοιχτής επικονίασης και συλλέγει σπόρους άγριων φυτών για σπορά και αναπαραγωγή. Στην παρουσίαση «Φυσική καλλιέργεια & διατροφική αυτάρκεια» θα μιλήσουμε για την καλλιέργεια του εδάφους και όχι των φυτών, για το γενετικό υλικό (σπόροι στη σύγχρονη εποχή), για τη διατροφική αυτάρκεια αλλά και για το πόσο κοστίζει η τροφή μας. Θα αναφέρουμε ακόμα συγκριτικές μεθόδους παραγωγής της τροφής. Απώτερος στόχος της γεωργίας δεν είναι η καλλιέργεια των φυτών αλλά η καλλιέργεια και η τελειοποίηση των ανθρώπων.
Αξιόκερσα - Νίκος Τσομπάνογλου, Καλλιεργητής και Φιλόσοφος
Φυσική καλλιέργεια & διατροφική αυτάρκεια
Ο Νίκος Τσομπάνογλου είναι καλλιεργητής υπαίθριων εποχιακών κηπευτικών και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Από το 2010 έως το 2017 έχει εργαστεί σε φυσικά αγροκτήματα, σε δενδροκομικές βιολογικές καλλιέργειες καθώς επίσης και σε φυτώρια γενετικού υλικού στην Ελλάδα. Διαθέτει τα προϊόντα του σε ομάδες καταναλωτών (farm to fork), όπως επίσης και σε αγορές μικρής κλίμακας παραγωγών (Το μποστάνι - Δημοτική Αγορά Κυψέλης). Εργάζεται πειραματικά στη μέθοδο Fukuoka (Do Nothing Farming) και καλλιεργεί μέρος της παραγωγής του με τη δημιουργία σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους (seedballs). Χρησιμοποιεί σπόρους ανοιχτής επικονίασης και συλλέγει σπόρους άγριων φυτών για σπορά και αναπαραγωγή. Στην παρουσίαση «Φυσική καλλιέργεια & διατροφική αυτάρκεια» θα μιλήσουμε για την καλλιέργεια του εδάφους και όχι των φυτών, για το γενετικό υλικό (σπόροι στη σύγχρονη εποχή), για τη διατροφική αυτάρκεια αλλά και για το πόσο κοστίζει η τροφή μας. Θα αναφέρουμε ακόμα συγκριτικές μεθόδους παραγωγής της τροφής. Απώτερος στόχος της γεωργίας δεν είναι η καλλιέργεια των φυτών αλλά η καλλιέργεια και η τελειοποίηση των ανθρώπων.
Αξιόκερσα - Νίκος Τσομπάνογλου, Καλλιεργητής και Φιλόσοφος
Seedballs: δημιουργία σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους
Ο Νίκος Τσομπάνογλου είναι καλλιεργητής υπαίθριων εποχιακών κηπευτικών και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Από το 2010 έως το 2017 έχει εργαστεί σε φυσικά αγροκτήματα, σε δενδροκομικές βιολογικές καλλιέργειες, καθώς επίσης και σε φυτώρια γενετικού υλικού στην Ελλάδα. Διαθέτει τα προϊόντα του σε ομάδες καταναλωτών (farm to fork), όπως επίσης και σε αγορές μικρής κλίμακας παραγωγών (Το μποστάνι - Δημοτική Αγορά Κυψέλης). Εργάζεται πειραματικά στη μέθοδο Fukuoka (Do Nothing Farming) και καλλιεργεί μέρος της παραγωγής του με τη δημιουργία σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους (seedballs). Χρησιμοποιεί σπόρους ανοιχτής επικονίασης και συλλέγει σπόρους άγριων φυτών για σπορά και αναπαραγωγή. Στο εργαστήρι θα δημιουργήσουμε με τους συμμετέχοντες σβόλους από αργιλόχωμα και σπόρους (seedballs), τους οποίους στο τέλος μπορούν να τους προμηθευτούν προκειμένου να τους σπείρουν κατά βούληση.
Αξιόκερσα - Νίκος Τσομπάνογλου, Καλλιεργητής και Φιλόσοφος
Seedballs: δημιουργία σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους
Ο Νίκος Τσομπάνογλου είναι καλλιεργητής υπαίθριων εποχιακών κηπευτικών και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Από το 2010 έως το 2017 έχει εργαστεί σε φυσικά αγροκτήματα, σε δενδροκομικές βιολογικές καλλιέργειες, καθώς επίσης και σε φυτώρια γενετικού υλικού στην Ελλάδα. Διαθέτει τα προϊόντα του σε ομάδες καταναλωτών (farm to fork), όπως επίσης και σε αγορές μικρής κλίμακας παραγωγών (Το μποστάνι - Δημοτική Αγορά Κυψέλης). Εργάζεται πειραματικά στη μέθοδο Fukuoka (Do Nothing Farming) και καλλιεργεί μέρος της παραγωγής του με τη δημιουργία σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους (seedballs). Χρησιμοποιεί σπόρους ανοιχτής επικονίασης και συλλέγει σπόρους άγριων φυτών για σπορά και αναπαραγωγή. Στο εργαστήρι θα δημιουργήσουμε με τους συμμετέχοντες σβόλους από αργιλόχωμα και σπόρους (seedballs), τους οποίους στο τέλος μπορούν να τους προμηθευτούν προκειμένου να τους σπείρουν κατά βούληση.